Nya rutiner för utskick av lönespecar och kontrolluppgifter from 25/5 -2018

Den nya förordningen GDPR kommer att gälla som lag och ersätter den tidigare personuppgiftslagen PUL. Det innebär att vi kommer att skicka ut lönespecar och kontrolluppgifter via digital brevlåda. Anledningen är att personuppgifter ska skyddas och får efter lagen träder i kraft inte längre skickas via vanlig mail. Vårt löneprogram är kompatibelt med Kivra och E-Boks. Det är kostnadsfritt för dig som tar emot post och du loggar enkelt in med ditt bank-id när du öppnar brevlådan. Hinner du inte ordna med en digital brevlåda i tid gör det inget, lönespecarna ligger kvar tills du har möjlighet att logga in. Meddela kontoret om du kommer att använda annan brevlåda än Kivra, den läggs in som standard tills du meddelar annat. Tveka inte att höra av dig om du har funderingar kring detta.

Vänligen
Birgitta

No comments yet.

Kommentera